Huhtikuun luetut kirjat
Sofie Sarenbrant: Sielunkumppani
Sarenbrant dekkarikirjailija, jonka kirjoista olen aina pitänyt, niin tästäkin. Kirjan päähenkilö on poliisi Emma Sköldin. Hän huomaa eräällä sillalla naisen, joka seisoo kaiteen väärällä puolella vauva sylissään. Näyttää uhkaavasti siltä, että hän on aikeissa hypätä alas vauva mukanaan. Emman täytyy toimia nopeasti ja estää tragedia.
Dekkarista ei voi oikeastaan kertoa muuta kuin sen, että naisen elämästä kerrotaan välillä alkaen noin vuosi taaksepäin. Hän oli työssä yhteisössä, joka vastusti abortteja. Mitä on tapahtunut, että nainen on päätynyt sillalle? Lisäksi vankilasta karkasi poliisi, joka oli ollut Emman esimies ja jonka Emma oli pidättänyt maahanmuuttajien murhaamisesta. Emmaan itsensä kohdistui väkivallan uhka.
Sarenbrantin dekkareissa on tapahtumia, ne pysyvät hyvin hallinnassa. Väkivallalla ei kuitenkaan mässäillä. Tykkäsin.
Alan Bennet: Epätavallinen lukija
Takakannen kuvaus alkaa: "Kaikki on koirien syytä. Ilman niitä kuningatar tuskin olisi seonnut kaunokirjallisuuteen. Hänen majesteettinsa tulee lainanneeksi kirjastoautosta ensin yhden romaanin, sitten toisen, ja pian hän ahmii kirjoja intohimolla, joka saa koko hovin pois tolaltaan."
Eikä kirjojen lukemiseen häntä opastanut mikään kirjallisuuden professori tai joku muu tosi viisas, vaan palatsin keittiön tiskaripoika.
Kirjassa on vain 150 sivua mutta täyttä asiaa. Mitä kaikkea voi tapahtua, kun kuningatar poikkeaa kaavasta, jota on noudatettu vuosikymmenet. Miten henkilökunta ottaa sen, kun lukeminen muuttaa päiväjärjestystä ja kuningattaren vieraat ällistyvät, kun hän kyselee heiltä kirjallisuudesta.
Kirja on hauska mutta se sisältää yllättävän paljon pohdittavaa. Kirja on kuulemma ollut Englannissa huikea arvostelu- ja myyntimenestys. Suomeksi kirja on ilmestynyt v 2008. Otin tämän kirjan, kun lukupiirissä on aiheena kirjasto. Tykkäsin.
Sirpa Pääkkönen: Pohjalaiset - Eikä muualta kehtaa ollakkaan
Pohjalaisille - myös mulle lakeus on tärkeä asia. Paikoin maa ja taivas kohtaavat kaukana horisontissa ja ihmisellä on tilaa hengittää. Onhan meillä olleet Jussipaidat, helavyöt, häjyjen puukkotappelut, siirtolaisuus Amerikkaan ja lapuanliikkeen nousu. Aivan kaikista noista en ole ylpeä. Vaikuttaneeko se, kun äitini on syntyisin Rauman Lapista.
Kovin vähän tuli huhtikuussa luettua romaaneja. Lainasin myös näitä:
Jenni Sundberg: Nuppunen. nro 4, kukkia ja juhlia
- etsin kaavaa kesämekolle
Malinen-Tyynelä Riitta: Vielä yksi laukku!: ompele, kierrätä, hulluttele
- löysin yhden kaavan ja saatan tehdä laukun kauan kaapissa lojuneista kankaista
Saarelma-Paukkala Minna; Nimien päivät
- oli aivan mielenkiintoista selata lähinnä läheisten nimien merkityksestä
Laine Arja Elina: Airfryer: kotikokin keittiössä
- muutaman ohjeen olen jo toteuttanut omalla "Airilla", vielä katselen lisää
Huhtikuun ykköskirja oli Epätavallinen lukija
Ei ole oikeasti eliinamirjami todellista 😄 Tämä on tosiaan jotain telepatiaa tai jotain
VastaaPoistaEn tiedä oletko kuinka useasti käynyt blogiani lukemassa, mutta huomasitko, että sain lukijoita innostumaan lukupiiristä? Joka tapauksessa, sivuiltani löytyy nyt linkki Pöllön lukupiiriin ja kolmantena kirjana on.. ei enempää eikä vähempää kuin Alan Bennettin Epätavallinen lukija 😄😄
Meinasin purskahtaa nauramaan ihan ääneen, kun näin kirjan tässä postauksessasi - oma kirjani odottaa vielä kirjastossa noutoa, joten jouduin ohittamaan kirjoituksesi siitä.
Sen sijaan oli mielenkiintoista lukea Sarenbrantista; se(kin) on Lukemattomien listalla. Sarenbrant on listalla osin sen takia, että en ole varsinainen dekkareiden lukija, mutta "opettelen" ja tästä joku sanoi, että "kirjoissa pitäisi olla hyvä loppu tämän kirjailijan kirjoissa ei ole; päähenkilöt kuolee ja murhaaja pääsee kuin koira veräjästä" 🤔
Pitääpä tarkistaa, olenko käynyt piirissäsi. Parhaat suositukset saa, kun kurkkaa näihin lukupiireihin. Kiitos taas vinkistä!
VastaaPoistaHarmitti, kun blogisi vuodatuksessa ei toiminut, enkä saanut sinulle siellä viestiä asiasta jo silloin kun kyselin kiinnostusta asiaan.
PoistaKiva jos käyt siellä kurkkaamassa ja joskus kommentoimassakin.
Alku aina hankalaa; siinäkin, kun vähän kuulostelen millaisia kirjoja ehdotan luettavaksi - ettei ole ihan vain oman maun mukaisia kirjoja.